به گزارش مشرق، سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه و رئیس هیأت ایرانی شرکت کننده در مذاکرات وین به منظور احیای برجام امروز (دوشنبه) دهم خرداد ماه در اظهاراتی درباره روند مذاکرات جاری گفت: تقریبا یک هفته است که مذاکرات را در وین دنبال میکنیم. مذاکرات پیچیدگیهای زیادی دارد و به موضوعات اصلی مورد اختلاف رسیدیم.
مسیر خوبی را طی کردیم
عراقچی با بیان اینکه پیشرفت های خوبی تا الان داشتیم و مسیر خوبی را طی کردیم، اظهار داشت: الان در نقطهای هستیم که به اختلافاتی بارزی که وجود دارد، میپردازیم.
وی که با خبرگزاری صدا و سیما گفتوگو میکرد، افزود: متنها تهیه شده و مقدار زیادی متنهای ما آماده است، ولی چند مورد اختلافی کماکان در دست بررسی است. جلسات فشردهای را این روزها برگزار کردیم و امروز یک جلسه سهجانبهای را با روسیه و چین داشتم و هماهنگیهای خوبی بین ما و روسیه و چین وجود دارد.
هیأتهای چین و روسیه نیز ضمن ارائه برخی نظرات و توضیحات، بار دیگر بر حمایت کامل خود از مواضع ایران تأکید کردند. هر سه هیأت بر اهمیت تداوم کار به صورت جدی و به دور از هرگونه شتابزدگی یا تاخیر بی سبب تأکید کردند. (اینجا بخوانید)
معاون وزیر خارجه اضافه کرد: جلسهای هم با سه کشور اروپایی به صورت چهارجانبه داشتم و جلسات کارشناسی نیز برگزار شد.
شخصا مطمئن نیستم که مذاکرات در این دور، به پایان برسد
عراقچی ادامه داد: به نظر من مسیر خوبی تا الان طی شده است. این که آیا در این دور از مذاکرات بتوانیم به جمع بندی برسیم، شخصا مطمئن نیستم.
این دیپلمات ارشد ایرانی تصریح کرد: به تلاش خود ادامه میدهیم. ممکن است لازم باشد یک بار دیگر هیأتها برای مشورتهای بیشتر به پایتختها مراجعه کنند، هنوز در این خصوص تصمیم قطعی نگرفتیم. ظرف دو سه روز آینده کار را ادامه خواهیم داد، یا به جمع بندی خواهیم رسید که چگونه رفتار کنیم.
وی یادآور شد: شخصا مطمئن نیستم که مذاکرات در این دور، به پایان برسد.
رئیس هیأت ایرانی در مذاکرات وین درباره برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام نیز خاطرنشان کرد: معمول کار ما این است که همیشه با یک جلسه کمیسیون مشترک کار را شروع میکنیم و با یک جلسه کمیسیون مشترک جمع بندی کرده و خاتمه میدهیم. بحثها و مذاکرات اصلی در جلسات دوجانبه، سه جانبه و چندجانبه صورت میگیرد و عنداللزوم در همه سطوح با هم ملاقات داریم و صحبت میکنیم ولی طبیعتا هر زمان قرار باشد به این دور از مذاکرات خاتمه داده شود، از طریق یک جلسه جمع بندی کمیسیون مشترک خواهد بود.
وی گفت: هنوز زود است که قضاوت کنیم در چه زمانی و مقطعی به این نقطه خواهیم رسید. تلاش برای این که هر چه سریعتر به جمع بندی نهایی برسیم، از نظر ما ادامه دارد و باید ببینیم چه خواهد شد.
دور جدید نشست کمیسیون مشترک برجام ۱۳ فروردین ماه به صورت مجازی برگزار و پس از توافق حاصله مقرر شد روز سهشنبه ۱۷ فروردین این گفتوگوها به صورت حضوری و رو در رو دنبال شود و در نهایت هم این نشست برگزار و پس از آن توافق شد دو کارگروه در حوزه تحریمها و هستهای تشکیل و بررسیها را انجام دهد. نتایج بررسیهای این دو کارگروه به نشست کمیسیون برجام در روز جمعه ۲۰ فروردین منعکس و اعلام شد که هیأتهای برای تنفس و مشورت به پایتختها برمیگردند و مقرر شد روز چهارشنبه ۲۵ فروردین دوباره در وین گردهم بیایند. این نشست با یک روز تاخیر به دلیل ابتلای یکی از اعضای هیأت اتحادیه اروپا به کرونا در روز پنجشنبه ۲۶ فروردین برگزار و مقرر شد که نشستهای کارشناسی به کار خود ادامه دهند.
نشست بعدی کمیسیون مشترک برجام روز شنبه ۲۸ فروردین ماه در وین برگزار شد و در این چند روز رایزنیها در سطوح کارشناسی و کارگروهها ادامه داشت. نشست بعدی هم روز سهشنبه ۳۱ فروردین ماه در وین برگزار و هیأتهای توافق کردند که دوباره گفتوگوها را از سر بگیرند که نشست مزبور سهشنبه هفتم اردیبهشت ماه در گرندهتل وین برگزار شد و عصر شنبه یازدهم اردیبهشت ماه نیز روسای هیأتهای ایران و ۱+۴ در جلسهای دوباره گردهم آمدند و بعد از آن به پایتختها برگشتند و مقرر شد دور جدید نشست روز جمعه ۱۷ اردیبهشت ماه برگزار شود که این نشست نیز برگزار شد و ۲۹ اردیبهشت ماه نیز مجدد کمیسیون تشکیل جلسه داد و توافق کردند به پایتختها بازگشته و پس از آن چهارم خرداد ماه در وین دوباره مذاکرات از سر گرفته شد که تاکنون ادامه دارد.